top of page
Long webpagina BAND2.jpg
Anchor 1

BIOGRAFIE

DE VROEGE JAREN

MONTE MORO Band werd opgericht in 1971 rond gitarist Hans Dekker (gitaar) en Marc Malyster (toetsen) en de band kent een kort succes met de single "Silly People" . Wanneer de platenfirma de groepsnaam veranderd naar Monte-Video scoort de band nog een kleine hit met het instrumentale "Ode To Linda"
Halfweg naar eind jaren '70 split de band en iedereen gaat zijn eigen weg. Marc Malyster werkt nog samen met Gus Roan aan de hit met "I'm Jogging" (Veterans) en gaat dan de toetsen verzorgen bij The Vipers , terwijl Hans Dekker het gaat zoeken bij de Rob Hoeke Blues Band en The Blues Corporation.
FAST FORWARD NAAR 2015

Hans en Marc slaan de handen terug in elkaar en besluiten MONTE MORO Band terug tot leven te wekken maar dit keer als 60's & 70's Rock/Blues coverband. De band wordt vervolledigd door Maarten Geerts (Drums), Peter Van Gyseghem (vocals) en Walter Stes (Bas). Wanneer Peter in 2017 besluit om te stoppen bij de band wordt als vervanger Marnik "Ace" Bellecoste (Ace and the Jokers)  aangetrokken. 
HET NOODLOT

Wanneer in 2020 Marc Malyster wegens gezondheidsredenen de handdoek in de ring moet gooien, wordt hij vervangen door Fred Ter Borg (Never2Late) maar... het noodlot slaat toe wanneer in oktober 2022 Hans Dekker plots komt te overlijden...
HEDEN

Maarten, Walter, Fred en Marnik organiseren in maart 2023 een TRIBUTE CONCERT ter ere van hun overleden makker in The Crossover Music Pub in Gent met 5 gitaristen. Het concert is in no-time uitverkocht en laat de overgebleven bandleden besluiten om een gevolg te geven aan de wens van Hans en MONTE MORO Band een derde leven te geven. In Jochen Eeckhout wordt een meer dan waardige vervanger gevonden en de band staat steviger dan ooit met covers van Cream, Thin Lizzy, Fleetwood Mac, Rare Earth, Uriah Heep, John Mayall, The Kinks, Vanilla Fudge, The Beatles... e.v.a.

Café, kermis, kroegentocht, festival... Géén enkel podium is te min! Rock 'n Roll !!!
bottom of page